Landelijke keuken

U bent op zoek naar een landelijke keuken met een nostalgische uitstraling, maar ziet door de bomen het bos niet meer. Dan bent u op zoek naar een echte specialist op het gebied van goedkope landelijke keukens: THT Terpstra natuurlijk!

Wij kunnen u alles vertellen over de diverse soorten keukens die wij aanbieden, maar laten u liever zien wat we bedoelen. Een keuken draait immers om gevoel en stijl, twee aspecten die mensen vaak vergeten.

Ook daarom maakt u een afspraak met een echte keukenspecialist en bezoekt u de landelijke keukens showroom in Waskemeer, Friesland.

landelijke keuken
robuuste landelijke keuken

Waarom koopt u een landelijke keuken bij THT-Terpstra?

  • Wij maken uw landelijke keuken op maat;
  • Ontzorgen u;
  • Installeren uw keuken;
  • Bieden een breed scala keukens;
  • En leveren zowel aan de zakelijke als particuliere markt!

Zoekt u een keuken met landelijke uitstraling voor grotere projecten? Ook dan bent u hier aanbeland bij de echte specialist.

Wat is een “Landelijke Keuken” – Design

Een landelijke keuken heeft een kenmerkende “look & feel” die vaak wordt geschreven als de landelijke stijl. Deze stijl stamt af van de “landerijen”, oftewel de grote boeren huizen op het platteland. Maar wat maakt een keuken precies zo dat de sfeer en het gevoel van het platteland goed worden overgedragen? Er zijn een aantal aspecten die vaak terugkomen. Onder meer:

  • Gestileerde fronten (sierlijsten)
  • Graniet/Composiet (aanrechtblad)
  • Combinatie van licht en donker (kleur)
  • Gebruik van hout

Een landelijke keuken is boven alles robuust. Dit komt terug in het materiaalgebruik: denk aan het gebruik van hout of natuursteen. Houten keukens zorgen vaak voor een warme huiselijke sfeer. Hierbij kunt u natuurlijk zelf kiezen voor een houtsoort. Zo brengt een eiken keuken een ander gevoel met zich mee dan een robuustere houtsoort.

Onbewerkt en robuust

Maar ook in de uitvoering is dit te zien: onbewerkte balken en bakstenen muren voeren de boventoon, gecombineerd met strakke houten keukenkastjes, textiel en lichte kleuren.

Juist het contrast accentueert het robuuste aspect alleen maar meer. De constructie mag zichtbaar blijven en borden hoeven bijvoorbeeld niet meer worden weggewerkt.

Aanvullende Stijlen

Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar varianten van de landelijke modernere keuken komen we uit bij de zogenaamde “klassieke keukens” of “nostalgische keukens”. Deze kenmerken zich door bepaalde aspecten anders te doen, zoals het kleurgebruik.

Ook is er meer aandacht voor de frontjes, ook wel lambrisering genoemd en lijken deze stijlen traditioneler dan de keuken in landelijke stijl, die meer hedendaags is, zoals bij de moderne keukens.

Vaak zie je hier veel sierlijke ornamenten zoals een greep of kraan, die je vaak terugvindt in huizen van vroeger. Daarom wordt deze periode ook wel “grootmoeders tijd” genoemd!

Goedkope Landelijke Keukens

Bij THT-Terpstra vindt u een zeer divers aanbod wat zich richt op een groot marktsegment. Wij bieden namelijk keukens in veel verschillende prijsklassen aan, van zeer goedkope landelijke keukens tot het hogere segment. Over het algemeen zien wij vaak dat de standaard goedkope keukens veel gebruikt worden bij de zakelijke klanten die keukens kopen in groten getale.

Het gaat dan vaak over vakantieparken of de sociale woningbouw. Uiteraard kunnen wij ook de grootste klussen aan en zorgen wij voor een snelle levering. Indien gewenst verzorgen wij daarnaast ook nog eens de complete installatie van uw project.

Hoewel de zakelijke klant sneller voor het lage segment gaat is de consument toch snel op zoek naar wat meer. Geef uw maatwerk wensen door en wij tekenen het voor u uit! Goedkope landelijke keukens vindt u bij de enige echte specialist in landelijke keukens: THT-Terpstra.

Maatwerk bij Landelijke Keukens

Heeft u een geheel eigen idee bij uw keuken of vindt u bepaalde aspecten van deze boerse stijl wel mooi, maar anderen niet? Maak dan snel een afspraak met een specialist en ontwerp uw landelijke keuken op maat! Veel mensen denken dat zij niet kunnen profiteren van de landelijke stijl in hun keuken aangezien zij bijvoorbeeld een schuin plafond hebben of een gebruik maken van een ruimte die niet perfect recht is.

Maakt u zich geen zorgen, wij hebben alles al gezien en kunnen voor de meeste problemen een oplossing op maat vinden. Ook wanneer u gebruik wilt maken van een aparte indeling kunnen wij dit voor u uittekenen en het ontwerp voorzien van een kanttekening. Want het ontwerp kan nog zo mooi zijn voor het oog, maar het is in de meeste gevallen wel ondergeschikt aan de functionaliteit van uw landelijke keuken op maat.

Compleet assortiment in verschillende keukenstijlen!

Is de landelijke stijl nou niks voor u, dan hebben we ook nog een compleet assortiment aan industriele keukens. Deze keukens zijn hebben een strakkere afwerking en maken gebruik van een combinatie tussen natuurlijke materialen en metaal.

U kunt bij ons ook terecht voor aangepaste keukens voor mindervaliden. Alle keukens die wij aanbieden kunnen volledig naar uw wensen worden aangepast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verhoogde of verlaagde kastjes en een aanrechtblad waar een rolstoel onder past.

Landelijke Keukens Showroom

In onze showroom kunt u de diverse segmenten en soorten keukens bekijken die wij aanbieden aan zowel de particuliere als de zakelijke markt. Hier wordt u bij de hand genomen en kunt u elke keuken op uw gemak bekijken.

Wij leveren al meer dan 25 jaar keukens aan bijvoorbeeld projectontwikkelaars en andere grote projecten. Uiteraard kunt u bij ons ook een keuken bestellen voor uw woonhuis. Heeft u aanvullende wensen? Geef dat aan bij onze specialisten bij het uittekenen van uw keuken en zij zullen rekening houden met uw wensen.

Als alles akkoord is wordt er direct een offerte opgesteld en kunt u met een gerust gevoel naar huis. Dat is een zekerheid die u krijgt bij THT-Terpstra: De beste landelijke keuken vindt u in onze showroom!

Menu